Aktif Masaüstü



Pek iyi yazamam ama dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım. Aktif bi masaüstü oluşturup herhangi bir uygulama açmadan masaüstünüzde ihtiyacınız olan tüm bilgileri görmek için yapıcaz bunu..
Öncelikle bir proğram kurmamız gerekli böyle bir masaüstüne sahip olmak için. Rainmeter bu proğramla resimde gördününüz gibi çeşitli araçları masaüstünüze koymanız mümkün olacak.
ayrıca resim olarak eklediğim masaüstünü birebir yapmak isteyenler için skin dosyalarımıda paylaşıyorum. Skin dosyalarımı Buradan indirebilirsiniz.. Ayrıca kullandığım şeylerin ufak bi tanıtımınıda yapayım.

Hava Durumu (sağda) resimde 2günlük ve belli aralıklarla güncellenen var, upload ettiğim skin dosyasında daha farklı şekilde olanlarda var (örn. tek bir gün, 3günlük vs..).

Üst bar (altta)



Bu barda çeşitli proğramların kısayılları, şerit şeklinde bi takvim
ve bilgisayarınız için görmek isteyebileceğiniz cpu kullanımı (% olarak) Ram kullanımı (gb olarak) Bilgisayarı açtıktan sonra ne kadar zaman geçtiği, saati, geri dönüşüm kutusundaki dosya miktarını ve (Dizüstü kullanıyorsanız) bataryanızın şarj durumunu gösteren küçük uygulamalar mevcut.


Facebook ve Haberler Rss Haber Kaynağı
Başlıkta da yazdıgı gibi Facebook ve Haberler..
Facebook rss kaynağı son 8 bildiriminizi gösterir.(yakın zamanda diğer olaylar içinde bi rss kaynağı yapıcaz)
Haberler için rss kaynağı 3 farklı gazetenin haberlerini anlık olarak göstermekte şuan aktif olan gazeteler; Google news (tr) Hürriyet ve Zaman isterseniz değiştirebilirsiniz tabiki..


Mp3 player ve ses ayarı
Açıklanıcak bişeyi olduğunu düşünmüyorum. Zira gayet açık..


Diğer uygulamalarıda açıklayacaktım ama blogger sağolsun daha fazla resim ekletmedi :D
Hayırlı olsun hadi :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder